Om Stockholms Demens och Specialteam

Om oss

Vi är ett familjeföretag med högutbildade medarbetare som är specialiserade inom minnessjukdomar, psykisk och fysisk funktionsnedsättning och missbruksproblematik.

Stockholms Demens och Specialteam arbetar utifrån en gemensam värdegrund att du oavsett social, fysisk, psykisk och etnisk bakgrund blir bemött med samma respekt och integritet.

 

Vår arbetsgrupp består av både män och kvinnor med lång erfarenhet och bred kompetens. Alla fasta medarbetare har undersköterskeutbildning samt påbyggnadsutbildningar. Medarbetarna talar flytande svenska och har man som kund behov av hjälp på ett annat språk försöker vi alltid tillgodose det.

 

Vi är verksamma inom Södermalm, Liljeholmen-Hägersten-Älvsjö, Norrmalm, Östermalm, Kungsholmen, Skarpnäck, Enskede Årsta-Vantör, Skärholmen och Farsta.

I den mån det är möjligt tar vi emot förfrågningar från andra stadsdelar.

Om företaget

Bolagets grundare, Monica Weström har arbetat inom Stockholm stad i 42 år och inom Äldreomsorgen sedan år 1982. Hon startade det första demensteamet i Sverige 1992 och därefter psyk- och missbruksteamet år 1995. Hon har mångårig erfarenhet av kvalitetsutmärkelser och blivit omnämnd i Äldreinspektörernas rapporter som 1 av 5 goda föredömen i Stockholms stad vid flera tillfällen.

 

Stockholms Demens och Specialteam hette förut Bondens hemtjänst och har varit en kommunal enhet sedan år 1992 men övergick 2010 i privat regi med alla ordinarie medarbetare kvar i verksamheten.

Företagets lokal är belägen på Ringvägen 39 B som ligger på Södermalm i Stockholm. Verksamhetens ledningsgrupp består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef/marknadschef, gruppledare, utbildningshandledare, controllers och administratörer.
Vi erbjuder våra tjänster dygnet runt (underleverantör natt) och även larmtjänster utförda av ordinarie medarbetare för att du alltid ska kunna få den hjälp du behöver, när du behöver den.

OM DU VILL ATT VI KONTAKTAR DIG KAN DU FYLLA I FORMULÄRET NEDAN

Så här går du tillväga för att välja oss

 

För att välja Stockholms Demens och Specialteam kan följande steg göras:

 

  • Du ber om att bli uppringd eller så ringer du oss på 08-410 716 50
    Du kan även maila till info@sthlmsdemensteam.se
  • Vi informerar dig om företaget, arbetssätt, personal och de tjänster vi kan erbjuda. Du är även välkommen att besöka oss
  • Därefter hänvisar vi dig vidare till äldre direkt  08-80 65 65 (aldredirekt@service.stockholm.se) där ansöker du om att få komma i kontakt med en biståndshandläggare
  • Till biståndshandläggaren säger du att du vill välja Stockholms Demens och Specialteam som din utförare
  • Biståndshandläggaren kontaktar sedan oss och gör en beställning
  • Vår kvalitetssamordnare bokar in ett möte med dig där ni går igenom dina behov och önskemål och upprättar på så sätt en veckoplan. Vi utser sedan en kontaktperson som kommer att ha den övergripande kontakten med dig när det gäller de vardagliga sysslorna

Ert namn (obligatoriskt)

Ert telefonnummer (obligatoriskt)

Er epostadress (obligatoriskt)

Meddelande (obligatoriskt)